L’exposició a L’illa Diagonal desperta l’interès pel Ral·li Barcelona-Sitges 2022

Les instal·lacions del centre comercial L’illa Diagonal acullen fins el 19 de març una exposició de vehicles d’època que estan generant una gran expectació entre el públic assistent.

La mostra la componen quatre cotxes cedits per Grup Limousines, tots ells en perfecte estat de conservació, plenament operatius i que participaran oficialment al Ral·li, els dies 19 i 20 de març.

Vehicles a l’exposició de L’illa Diagonal

Panhard-Levassor X19 de 1913: model que la marca francesa va presentar al Saló de París de 1912. Actualment sobreviuen 35 unitats a tot el món de les 2.204 que es van produir d’aquest cotxe, reconegut per la seva robustesa i fiabilitat. El cotxe de l’exposició, únic a Espanya, és un torpede de quatre places amb carrosseria Rheda, encara que el X19 va ser carrossat freqüentment com a furgó o fins i tot com a ambulància durant la I Guerra Mundial.

Ford Model T de 1926: el primer supervendes de la història de l’automòbil i elegit “Cotxe del Segle” el 1999. La firma americana va produir més de 15 milions d’exemplars d’aquest cotxe que va vendre a 5 continents. La precisió en la fabricació dels components i la seva estandardització van ser claus per desenvolupar un cotxe fiable, senzill i de gran qualitat, a més d’un preu a l’abast de moltes butxaques, fins i tot dels obrers que el fabricaven.

Rolls-Royce Phantom I Mayfair de 1926: l’essència de Rolls-Royce és i serà sempre britànica, però durant tota la dècada dels anys 20 també va produir cotxes a la ciutat nord-americana de Springfield, Massachusetts, per poder vendre al mercat local sense haver de pagar les altes taxes que pesaven sobre els automòbils importats. Aquest és el cas de la unitat exposada, la carrosseria Mayfair de dos tons de la qual va ser l’última de les 30 d’aquest tipus construïdes per Brewster sobre xassís curt.

Rolls-Royce Phantom I Saint Andrew del 1927: la història d’aquest Rolls-Royce és també la del seu primer propietari, el cèlebre periodista Oscar Odd McIntyre. Col·laborador diari del New York Times, la seva columna titulada “Nova York dia a dia” es va publicar a més de 400 diaris dels EUA, Mèxic i Canadà. McIntyre, que rebia tres mil cartes dels seus lectors cada setmana, va ser un dels periodistes més ben pagats de l’època. El seu xofer el portava a tot arreu al Rolls-Royce, que sovint solia romandre aparcat davant del luxós Hotel Majestic.

One thought on “L’exposició a L’illa Diagonal desperta l’interès pel Ral·li Barcelona-Sitges 2022

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.