Inscripció de gala al 61è Ral·li Barcelona-Sitges

El 61è Ral·li Internacional de Cotxes d’Època Barcelona-Sitges torna del 16 al 18 de març amb una inscripció que, un cop més, voltarà el centenar de participants. La caravana històrica estarà formada per 67 cotxes produïts fins a l’any 1928 -24 d’ells centenaris- i 4 més posteriors a aquesta data, a més de 18 motocicletes fabricades fins a 1938.

Prèvia Ral·li Barcelona-Sitges 2019 al Autòdrom de Terramar

 

L’exposició de L’illa Diagonal, el millor prolegomen

El centre comercial L’illa Diagonal de Barcelona repeteix com a punt de referència del Rally a les jornades prèvies. Fins el mateix dissabte 16, dia en què es realitzen les verificacions tècniques, comptarà amb una exposició de sis automòbils d’època, quatre dels quals participaran també en la prova.

Un jurat especialitzat en vehicle històric examinarà totes les unitats participants, reunides al parc tancat habilitat davant del centre comercial. Allà avaluaran l’estat de conservació o de restauració dels vehicles classificats per categories: Grup I (cotxes fins a 1908); Grup II (entre 1909 i 1914); Grup III (entre 1915 i 1920); Grup IV (entre 1921 i 1928); Motos (fins a 1938).

 

Dissabte, el Ral·li a Sitges tindrà sabor francès

Les activitats del Ral·li a Sitges dissabte tindran com a protagonista una nodrida concentració de Citroën Mehari i 2CV, que es trobaran a les 9:30 h davant l’Hotel ME Terramar. Des d’allà iniciaran una gimcana que finalitzarà al Baluard Vidal i Quadres. Un cop allà, els Citroën faran un recorregut per diversos llocs emblemàtics del centre de la localitat tot seguint el següent itinerari: Baluard Vidal i Quadres, Racó de la Calma, Baluard, plaça de l’Ajuntament, carrer Major, Cap de la Vila, Carrer Parellades, carrer Sant Pau, Passeig de la Ribera i finalització a La Fragata, on els cotxes quedaran exposats entre les 13:30 i les 17:00 h aproximadament.

La Fragata rebrà un cop més als participants del Ral·li

Un altre tipus de competició

L’esperit del Ral·li Barcelona-Sitges és el de servir d’enllaç, durant uns dies, entre el món del motor i la societat de principis del segle passat, i el moment actual. Es tracta, doncs, d’una prova no competitiva, tot i que diumenge 17, durant la part del recorregut en què afronten les Costes del Garraf, la carretera es tanca al trànsit i els participants acostumen a esprémer les mecàniques al revirat i exigent tram.

Al final del dia, es farà entrega dels premis als tres vehicles més ben conservats de cada categoria, triats entre els participants que hagin aconseguit finalitzar el Ral·li amb èxit.

Entre d’altres reconeixements, també es lliurarà el Premi a la Elegància als tres participants millor vestits, designats per un altre jurat especialitzat en moda.

 

Autèntica història sobre rodes

Aquesta edició del Ral·li ha atret participants de llocs tan dispars com Astúries, Barcelona, ​​Biscaia, Castelló, Còrdova, Guipúscoa, La Rioja, Lleida, Madrid o Tarragona, mentre que el seu caràcter internacional queda certificat pels inscrits procedents d’Àustria i França, inclòs un Salmson Val 3 Sport de 1923 desplaçat des de la regió de la Bretanya.

Un Darracq de 1900, habitual del Barcelona-Sitges, serà la peça més antiga d’una col·lecció que comptarà amb exemplars tan espectaculars com un ZL Zedel C16 de 1922, un Hispano Suiza T49 de 1924 o un Rolls-Royce Phantom I de 1926, a més d’un Citroën Type A, el model que ha servit d’inspiració per al disseny de la imatge del Ral·li, que enguany ret homenatge al centenari de la signatura dels dos chevrons.

 

Acompanyats de la paraula i l’humor

L’escriptor Màrius Serra i el dibuixant i ninotaire Toni Batllori se sumen a aquesta edició de la prova, en la qual participaran en condició de convidats. Com a tals, muntaran en sengles vehicles, i ho faran vestits amb roba d’acord a l’època en què els cotxes van ser construïts, com és condició indispensable en el Ral·li.

La sortida serà des de la Plaça Sant Jaume de Barcelona

Un recorregut per no perdre-se’l

Diumenge 17, les poblacions que separen Sitges de Barcelona tornaran a ser testimonis del pas de la caravana de cotxes històrics, que recorreran els carrers habituals de cada edició:

 

10:30 h

Sortida del Ral·li des de Barcelona (Plaça Sant Jaume – Ferran – Rambles – Plaça Catalunya – Ronda Universitat – Ronda Sant Antoni – Sepúlveda – Paral·lel – Plaça Espanya – Gran Via – Badal – Constitució), cap a L’Hospitalet de Llobregat (Santa Eulàlia – Enric Prat de la Riba – Barcelona), Cornellà de Llobregat (Carretera de l’Hospitalet – Av. de la Fama – Tirso de Molina – Av. Baix Llobregat – Enllaç amb la C-245), Sant Boi de Llobregat, Viladecans, Gavà, Castelldefels, enllaç amb la C-246, Costes del Garraf i arribada al Port de Sitges-Aiguadolç, a partir de les 12:00, aproximadament, on es realitzarà una pausa.

 

A partir de les 12:30 h

Actuació de Jazz manouche amb el grup Djangolé al Passeig de la Ribera (al costat de la Plaça de La Fragata).

 

13:30 h

Sortida del Port de Sitges-Aiguadolç amb el següent recorregut: Av. Port d’Aiguadolç – Emerencià Roig i Raventós – Av. Balmins – Port Alegre – Rafael Llopart – Jesús – Cap de la Vila – Parellades – Marquès de Montroig – Plaça Indústria – 1 de Maig – Passeig de la Ribera cap a Hotel Calipolis – Volta pel passeig de terra fins arribar a La Fragata.

 

Aportacions a tots els nivells

Foment de Sitges i l’Ajuntament de Sitges compten amb la participació de 50 persones per al correcte desenvolupament de l’esdeveniment, així com amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona. També és fonamental el suport dels patrocinadors, L’illa Diagonal, RACC, Moritz, Motor Munich Vilanova i Pere Ventura, i dels col·laboradors SmartWater, Menkes, Autòdrom Terramar, Cochesafondo i diversos clubs de cotxes d’època, per fer del Ral·li un esdeveniment de gran notorietat a nivell nacional i internacional.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.