Histories del ralli

Joaquim Bellmunt

           

 

Joaquim Bellmunt, 90 anys, enginyer químic tèxtil, conductor actiu, capità de vaixell i comandant d’aviació. L’únic que se li ha resistit ha sigut una locomotora de tren;

tot i que en certa manera, el Locomobile T48 7 edition que trobem al seu garatge podria asIMG_0704similar-s’hi pels orígens dels seus motors de vapor.

Ens rep al seu garatge on hi guarda les seves joies i records de les participacions en ral·lis i concentracions, i entre anècdotes ens descobreix la historia i els secrets dels vehicles de la seva petita col·lecció. Col·lecció que fa un breu repàs per  les diferents èpoques de l’automòbil.

Manté la col·lecció viva i rodant, aspecte que considera clau en el mon del col·leccionista i ens convida a entrar a cada un dels cotxes, amb la corresponent història amb detalls i explicacions tècniques que nomes un amant de les 4 rodes pot expressar amb tanta passió.

90 anys tanIMG_0708t ben portats que un s’oblida de l’edat mentre escolta les anècdotes de reparacions en rIMG_0711uta, de viatges “coast to coast” per la geografia espanyola amb el Rolls Royce Wright Saloon High Vision del 38, de projectes i sensacions viscudes amb el Mercedes Pagoda, de la historia familiar amb el Fiat Balilla del seu pare o el 600 descapotable versió ”especial nets”.

Amb tota l’amabilitat ens convida a una copa de Tresor, de Pere Ventura i xerrem del nostre Ral·li, del futur dels cotxes d’època i de què passarà amb les restriccions de circulació.

Amb 14 participacions, no és un dels participants més veterans del Ral·li, però potser si dels més veterans en anècdotes en molts altres ral·lis a Espanya i a Europa, i valora molt la dedicació a enllaçar el vestuari amb l’època del cotxe, i comenta que és motiu d’inspiració en altres ral·lis de nova creació.

Ens ensenya fotografies del seu net al volant del Locomobile, assegurant un futur apassionat al mon retro.

Marxem del Bruc amb la sensació d’haver conegut una petita col·lecció de cotxes, però un gran aficionat al mon del motor.

Brindem per molts anys més!