1919 - Rochet Shneider 15000

Descripció - Descripción - Description - Description - Descrizione

RAL·LI INTERNACIONAL DE COTXES D’ÈPOCA BARCELONA – SITGES
MARCA Rochet-Schneider
MODEL 12cv 4 cilindres monobloc
ANY 1919
CILINDRADA 2.600 (2.614)
CV 12
PARTICIPACIONS COTXE 43
PARTICIPACIONS PARTICIPANT

22 – anterior propietari familiar

22 – actual propietaria

PROCEDENCIA BARCELONA
HISTORIA

La marca és francesa, amb fàbrica a Lyon, i la carrosseria es de la casa Candelaressi (Lyon).

El primer propietari va ser Josep Guri, propietari de la fàbrica tèxtil Llobet-Guri, SA de Calella (Maresme), qui el va fer portar des de Lyon (va passar la frontera de la Junquera el 18/10/1924) i el 10/01/1925 el va matricular a Barcelona (B16168).

El 18/07/1936 el Comitè de Calella el va comissar i el 1939 (no se sap la data exacta), va aparèixer abandonat al camp de futbol de Calella i la família Llobet el va poder recuperar.

El segon propietari va ser Jordi Torras Comamala que va comprar el cotxe als hereus Llobet el 12/06/1965 per 210,35 € (35.000 pessetes d’aleshores) amb gran disgust del seu xofer, un home d’edat avançada que lamentava separar-se per sempre del que considerava el seu company de feina de tota la vida.

L’estat del vehicle era deplorable però afortunadament conservava l’originalitat, per tant no va caldre fer-hi cap reconstrucció. Per a la seva rehabilitació va comptar amb l’ajuda inestimable del seu amic Josep (Pepito) Pallejà (en mecànica), de la seva esposa Margarita (que l’entapissa de nou del mateix color i tela, vellut daurat), del seu amic i veí Sans (ebenista que va restaurar elements de l’interior), i de Manuel Linares (que va facilitar els tràmits de paperassa tècnica i administrativa  i contribuir en la cerca de dades històriques mentre era director de la delegació espanyola de trànsit a Barcelona,  persona molt apreciada i recordada per tots els aficionats als vehicles d’època perquè compartia l’interès i inquietud en recuperar la història del país a través del parc mòbil).

 

L’any 1972, la FIVA (Fédération International des Véhicules Anciens), a través de l’ACV (Amigos de los Coches Veteranos)  estima la sol·licitud de Jordi Torras i reconeix oficialment les dades històriques, originalitat i correcte restauració del cotxe, atorgant-li la placa d’homologació amb número de registre 033.

Jordi Torras mor el 12/01/1999 i el cotxe passa a ser propietat de la seva filla Olga que, fidel a l’esperit i tarannà heretats del seu pare, el manté actiu amb l’ajuda indispensable del seu marit Raimon i la participació del seu fill Joan.

L’any 1968, el cotxe participa per primera vegada en un ral·li, el de Barcelona-Sitges, en la seva desena edició (28 de febrer). Des d’aleshores, hi ha participat en gairebé totes les edicions i, a partir de l’any 2001, ho ha fet de manera molt especial perquè el formen només dones: Olga n’és la conductora i les seves cosines Torras les cinc passatgeres. Sis dones que en cada Ral·li de Sitges rendeixen tribut a les flappers de l’època.

  

Vota aquest vehicle si t'ha agradat

Fes clic sobre les estrelles per votar!

Promig de puntuació 0 / 5. Recompte de vots: 0

Fins ara, ningú l'ha votat. Sigues el primer en votar-lo!

Vols optar a premis per votar?

Envia'ns el teu email per contactar en cas de ser escollit. Si ens envies el teu correu, acceptes que Foment de Sitges o algun dels seus patrocinadors pugui enviar-te informació no abusiva sobre els seus productes. Per donar-te de baixa, envia un e-mail a rally@rallybarcelonasitges.com amb l'assumpte "Baixa". Gràcies.

 
0
(0)