El Ral·ly Barcelona-Sitges 2023 recorda l’Autòdrom de Terramar al cartell de la 65 edició

La presentació del cartell oficial del Ral·li Internacional de Cotxes d’Època Barcelona-Sitges assenyala un any més l’inici del compte enrere per a la celebració de la prova, que tindrà lloc els dies 11 i 12 de març del 2023.

La vinculació de l’Autòdrom de Terramar amb Sitges es remunta a la mateixa gènesi del projecte. Inaugurat el 28 d’octubre de 1923, la idea de dur-lo a terme va néixer a les trobades que alguns entusiastes amants del motor van tenir al Club de Mar. Personatges com el pilot Frederic “Frick” Armangué, l’arquitecte Jaume Mestres o l’empresari Francesc Armengol -fill adoptiu de Sitges-, entre d’altres, van fer possible que el circuit es fes realitat, després de només 300 dies de construcció.

Gràcies a què les curses al circuit van durar relativament poc temps i que durant dècades les seves instal·lacions van allotjar activitat agrícola, actualment el traçat es manté sense canvis i es conserva el paviment original amb, fins i tot, empremtes de pneumàtic en algun tram, a causa del pas de vehicles pel circuit quan el formigó encara no s’havia endurit del tot.

Així mateix, els cotxes que apareixen al cartell d’aquesta edició reprodueixen l’estètica dels bòlids de competició de l’època, especialment la del Sunbeam amb el qual el pilot francès Albert Divo va guanyar la primera cursa que es va disputar a l’autòdrom, el Primer Gran Premi Internacional d´Espanya.

Al fons, l’horitzó, dibuixat pel mar Mediterrani i el massís del Garraf uneix la representació de la Parròquia de Sant Bartomeu i Santa Tecla de Sitges amb edificis icònics de la Ciutat Comtal, com són l’Hotel W Barcelona, ​​la Torre de Collserola i el Temple Sagrat Cor que corona el Tibidabo, tot composant un quadre de càlids tons pastís que integren amb elegància els símbols més representatius del Ral·li.

3 thoughts on “El Ral·ly Barcelona-Sitges 2023 recorda l’Autòdrom de Terramar al cartell de la 65 edició

  • Hola Daniel,

   Pots trobar el cartell a les Oficines de Turisme de Sitges.

   Salutacions!

  • Buenos días.
   Enhorabuena por el evento. Es gusto ver cómo se conservan este tipo de eventos y todo lo que lo rodea, que es maravilloso.

   Como maravilloso es el cartel así como los de otras ediciones que he podido ir consultando.
   Realmente me encantan y quisiera saber si puedo acceder de algún modo a ellos. Aunque sea en formato digital. Me encantaría poder guardarlos.

   El de este año, una lastima no poder acercarme a Sitges para poder solicitarlo en la oficina de turismo, ¿En Barcelona no se podría conseguir en ningún lado ?

   Realmente me interesan. Buen trabajo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.