El Ral·li ja és aquí

   La 59 edició se celebrarà els dies 4 i 5 de març

El Rally Barcelona-Sitges comença amb la tradicional exposició a L’illa Diagonal

El centre comercial L’illa Diagonal acull una exposició de sis vehicles representatius de la caravana de cotxes antics que travessaran les Costes del Garraf.

L’exposició de vehicles històrics a L’illa Diagonal és novament l’avantsala del Ral·li Internacional de Cotxes d’Època Barcelona-Sitges. Des del dilluns 20 de febrer al dissabte 4 de març, els visitants del centre comercial tindran ocasió d’admirar sis models que anticipen el que podrà veure’s a la celebració de la prova.

foto expo1foto expo2

Foto 1: D’esquerra a dreta: Joaquim Bellmunt, col·leccionista; Maria Marín, Presidenta de Foment de Sitges; Aurora Carbonell, Regidora de promoció econòmica, turisme i platges de l’ajuntament de Sitges; i Andrés Torres, adjunt gerent de L’Illa Diagonal.
Foto 2: D’esquerra a dreta: Toni Marín; José Luis Marín, cap del Jurat; Maria Marín i Aurora Carbonell. 

En aquesta ocasió, la marca Hispano-Suiza ocuparà un lloc destacat a la mostra, que comptarà amb un 15/45 “Alfonso XIII” de 1913 (valorat en 550.000 euros), un T30 de 1917 i un T48 de 1930. Al costat d’ells lluiran un Donnet Zedel modelo G de 1924, un Locomobile 48 Sportif de 1918 i un Rolls-Royce Wraith de 1938. A més, el dia 28 de febrer s’hi afegirà un convidat molt especial: el Graham Paige de 1928 amb el qual la família Zapp porta viatjant pel món des de l’any 2000.

El mateix dia 4 tots els inscrits s’exposaran en l’Av. Diagonal, sobre la vorera enfront del centre comercial, a partir de les 10.00 i fins a les 17.00, i el diumenge 5 prendran la sortida de la prova a les 10.30 hores des de la plaça Sant Jaume de Barcelona

foto expo3foto expo4

Més de mig centenar de vehicles

Mig centenar de cotxes i una desena de motos han confirmat la seva participació a l’edició 2017 del Ral·li. El més veterà de tota la caravana serà un Darracq de 1900, mentre que Ford serà, una vegada més, la que compti amb major representació, amb 11 cotxes entre model A i model T (la firma de l’oval ostenta el rècord de participació oficial, amb 515 inscripcions), més un Ford A Doble Phaeton de 1929.

A més del particular Graham Paige de la família Zapp, un altre model inèdit a la prova serà un Erskine de 1928.

Recorregut tradicional

El Ral·li repeteix la major part del recorregut de la passada edició que uneix les principals poblacions entre Barcelona i Sitges:

10.30 h
Sortida del Ral·li des de Barcelona (Plaça Sant Jaume – Ferran – Rambles – Plaça Catalunya – Ronda Universitat – Ronda Sant Antoni – Sepúlveda – Paral·lel – Plaça Espanya – Gran Via – Badal – Constitució), cap a L’Hospitalet de Llobregat (Santa Eulàlia – Enric Prat de la Riba – Barcelona), Cornellà de Llobregat (Carretera de L’Hospitalet – Av. de la Fama – Tirso de Molina – Av. Baix Llobregat – Enllaç amb la C-245), Sant Boi de Llobregat, Viladecans, Gavà, Castelldefels, enllaç amb la C-246, Costes del Garraf i arribada al Port de Sitges-Aiguadolç.

A partir de les 12:30 h
Al Passeig de la Ribera (al costat de la Plaça de la Fragata). Actuació del grup de swing Los 3 Juanetes del Apocadixie.

13.00 h
Sortida del Port de Sitges-Aiguadolç amb el següent recorregut: Av. Port d’Aiguadolç – Emerencià Roig i Raventós – Av. Balmins – Port Alegre – Rafael Llopart – Jesús – Cap de la Vila – Parellades – Marquès de Montroig – Plaça Indústria – 1 de Maig – Passeig de la Ribera cap a Hotel Calipolis – Volta pel passeig de terra fins a arribar a la Fragata.

Els cotxes estaran exposats fins a les 17.30 hores aproximadament.

Un cartell de prestigi

El cartell del 59è Ral·li Internacional de Cotxes d’Època Barcelona-Sitges ha estat dissenyat pel prestigiós il·lustrador danès Mads Berg, que ha representat en primer pla un Delaunay Belleville com el que conduïa el pintor modernista Ramón Casas. La il·lustració mostra al fons diferents dels trets tradicionals de la prova, com són dues de les icones més importants de les localitats que li donen nom i el recorregut que les uneix. Així mateix, el dibuix posa l’accent en el contrast entre el mar i la muntanya que defineix al revirat tram de les Costes del Garraf.

Berg ha sabut captar l’essència del Ral·li i li ha aplicat el seu característic estil, en el qual conjumina amb elegància l’estètica més actual amb els cartells publicitaris del segle XX.

Tota la informació a www.rallybarcelonasitges.com i a www.jas.es

Fotos d’ús lliure: Gabriel Esono / Francesc JE/ Foment de Sitges

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.