El Rally Barcelona-Sitges 2023 engega aquest cap de setmana

Foment de Sitges, en col·laboració amb l’Ajuntament de Sitges i l’Ajuntament de Barcelona, ​​ja té ultimats tots els detalls per celebrar la 65a edició del Ral·li Internacional de Cotxes d’Època Barcelona-Sitges, el proper dissabte 11 i diumenge 12 de març.

La prova, declarada Festa d´Interès Turístic Nacional, es distingirà un any més per acollir una àmplia inscripció de vehicles d´època, que passaran les verificacions pertinents dissabte al matí, davant del Centre Comercial L’illa Diagonal de Barcelona.

En total, 77 automòbils fabricats fins el 1928 -entre cotxes i camions- i 12 motocicletes produïdes fins al 1938 hauran de passar el control del jurat, format per quatre especialistes en vehicles històrics. Ells s’encarregaran d’avaluar l’estat de manteniment de cada unitat, per determinar els que podran prendre la sortida diumenge al matí des de la plaça Sant Jaume de Barcelona.

També analitzaran amb detall la qualitat dels treballs de restauració, per decidir els guanyadors de cadascuna de les cinc categories d’automòbils, distribuïts per any de fabricació: Grup I (fins al 1908), Grup II (de 1909 a 1914), Grup III (de 1915 a 1920), Grup IV (de 1921 a 1924) i Grup V (de 1925 a 1928). Les motos s’engloben en una única categoria pròpia.

Entre tots els vehicles inscrits, destaquen especialment dos produïts el 1898: un Decauville Voiturelle, que vindrà des de Brussel·les (Bèlgica), i un Fisson Tonneau 8HP 3L. A més de Bèlgica, aquest any el Ral·li rebrà participants de França, Itàlia i Regne Unit, confirmant una vegada més el caràcter i la repercussió internacionals de la cita. Pel que fa als inscrits nacionals, a més dels nombrosos cotxes establerts a Catalunya la prova comptarà amb participants d’Andalusia, Castella i Lleó, el País Valencià, La Rioja, Madrid i el País Basc.

Una ruta directa de Sant Jaume a La Fragata

Diumenge a partir de les 8:30 del matí la plaça Sant Jaume de Barcelona començarà a rebre els vehicles participants. Els seus ocupants hauran d’anar vestits obligatòriament amb roba d’acord amb l’època del vehicle. Molts hauran tret profit de l’assessorament dels especialistes de Menkes, amb l’objectiu d’aconseguir el preuat Premi a l’Elegància.

La sortida del Ral·li es donarà el diumenge a les 10.30 h des de la Plaça Sant Jaume de Barcelona, ​​amb l’itinerari següent:

Plaça Sant Jaume – Ferran – Rambles – Plaça Catalunya – Ronda Universitat – Ronda Sant Antoni – Sepúlveda – Paral·lel – Plaça Espanya – Gran Via – Juncosa – Constitució, cap a L’Hospitalet de Llobregat (Santa Eulàlia – Enric Prat de la Riba – Barcelona), Cornellà de Llobregat (Carretera de l’Hospitalet – Av. de la Fama – Tirs de Molina – Av. Baix Llobregat – Enllaç amb la C-245), Sant Boi de Llobregat, Viladecans, Gavà, Castelldefels, enllaç amb la C -246, carretera de les Costes del Garraf.

L’hora d’arribada aproximada dels primers vehicles a Sitges serà a les 12.15 hores. Accediran a la població per la primera entrada cap al carrer de la Riera d’Aiguadolç i, d’allà, aniran directament cap al centre del poble per aquesta ruta: Emerencià Roig i Raventós – Balmins – Port de n’Alegre – Rafael Llopart – Sant Damià – Santiago Rusiñol – Jesús – Cap de la Vila – Parellades – Marquès de Montroig – Plaça Indústria – 1 de Maig – Passeig de la Ribera – Bassa Rodona – Sant Antoni – Av. Sofia i passeig de la Ribera fins a La Fragata.

Els vehicles estaran exposats al parc tancat de La Fragata fins les 17.30 hores aproximadament.

Personal del RACC s’encarregarà de gestionar el moviment dels vehicles i servirà de primer servei d’assistència en cas d’avaria.

Com a cava oficial del Ral·li Barcelona-Sitges 2023, Pere Ventura estarà present a tots els esdeveniments gastronòmics que se celebrin al llarg del cap de setmana, així com a la caravana de cotxes d’època, amb la seva camioneta Fleur de Lys estil anys 20 i una flota de vehicles corporatius de suport.

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

Ce site utilise Akismet pour réduire les indésirables. En savoir plus sur comment les données de vos commentaires sont utilisées.