Foment de Sitges, Ral·li, Rally, Sitges

DELAHAYE 84 PS BOMBERS DE BARCELONA

RAL·LI INTERNACIONAL DE COTXES D’ÈPOCA BARCELONA – SITGES
MARCA DELAHAYE
MODEL 84 PS
ANY 1923
CILINDRADA
CV
PARTICIPACIONS COTXE 20 (FINS 2019)
PARTICIPACIONS PARTICIPANT 20 (FINS 2019)
PROCEDENCIA ORIGEN: FRANÇA – ACTUAL: BARCELONA
HISTORIA

 

El model 84 PS es una evolució del model 43 PS originari de 1911. Abans d’aquest model conservat, l’únic d’aquella flota, el Bombers de Barcelona van tenir 2 84 PS del 1921 i del 1922.

Van estar en servei durant l’Exposició Universal del 1929, i durant la Guerra Civil, fins el 1948, data en que van arribar nous vehicles mes moderns als Bombers de Barcelona.

Al llarg d’aquests anys, ha patit desperfectes per causa de l’ús continuat, mutilacions, pèrdues de material original fins que al 1959 es va reactivar per participar en la primera edició del Ral·li. Participava també en petits actes a Barcelona.

El  Delahaye 84 PS funcionava i feia algun acte públic, però poc visible. Per falta de pressupost de manteniment, el projecte de rehabilitació es va deixar de banda fins que el 2014 la Plataforma Defensa Patrimoni Històric Bombers Barcelona va re emprendre el projecte de rehabilitació dels vehicles històrics del parc de bombers, reprenent la rehabilitació integral d’aquets vehicle.

La rehabilitació va ser a fons, tractant rodes, eixos, canvi de marxes, mínima adaptació elèctrica i rehabilitació completa de carrosseria i complements tècnics (manegots originals i carret de manegot “Devidor”) segons catàleg original. Actualment es pot veure al vestíbul del Parc de Bombers de Montjuic de Barcelona


  • it
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com